Om

Om hjemmesiden


Jeg hedder Lis Myrup og oprettede i februar 2014 Myrupfamilien.dk. Den vedligeholdes af mig med hjælp fra mine børn Christian Myrup Albinus og Ditte Myrup Albinus.


Formålet med hjemmesiden er, at medlemmer af Myrupfamilien kan lære mere om slægten Myrup og dens rødder i den tidligere landsby Myrup ved Lild Strand i Nordjylland.


Samtidig er den også en mulighed for familiens medlemmer at bidrage med oplysninger og historier om slægten Myrup.


Myrupfamilien.dk beskriver tre familier, som alle levede i landsbyen Myrup i Lild Sogn omkring 1750, og deres efterkommere.  De tre stamfædre tog eller fik tilnavnet Myrup, som følge af deres tilhørssted - landsbyen Myrup. Deres efterkommere fik dermed også navnet Myrup. De tre familier er formodentlig i familie med hinanden, eftersom det var et lille område. Men det venter endnu på at blive afdækket.


Myrupfamilien.dk indeholder også historier og artikler om familiemedlemmer, om egnen i og omkring Lild Sogn og om det lille stykke Danmarkshistorie, som slægten er en del af.


Myrupfamilien.dk har også en engelsksproget del, så også familiemedlemmer uden for Danmark har mulighed for at være med. Den er endnu ikke helt så udbygget.


Jeg er født i 1961, og efter at have boet mange år i København og Christianshavn bor jeg nu i Mørdrup ved Espergærde med min familie. Jeg har arbejdet med slægtsforskning siden 1986, med hovedvægt på slægten Myrup. Interessen opstod som følge af spørgsmål og fortællinger fra den amerikanske del af slægten. Det udviklede sig siden til at omfatte andre dele af min slægt. Et arbejde, der stadig foregår. Jeg kan findes som I-A6.B7.C1.D9.E1.F3 i slægtstræerne.


Min søn Christian Myrup Albinus har styr på det praktiske omkring hjemmesiden, og min datter Ditte Myrup Albinus hjælper med artiklerne.


Jeg har også en anden hjemmeside - lismyrup.dk - hvor jeg har lagt hele min familie og alle de oplysninger, jeg har fundet i årenes løb. Den er mere fakta- og statistikbaseret.


Tilføjelser eller rettelser


Hvis du har rettelser eller tilføjelser til Myrupfamilien.dk, er du velkommen til at skrive til mig. Brug skemaerne på siden Kontakt.
 


Bidrag til familiens fortælling


Du er også meget velkommen til at sende historier eller lignende om nogle af vores forfædre. Så vil jeg skrive en artikel og lægge historien på her på hjemmesiden.


Jeg har tidligere skrevet en Myrupbog, der er blevet sendt til interesserede. Der er desværre ikke flere eksemplarer af 4. udgave fra 1996.


Femte udgave af Myrupbogen er under løbende revision, således at den hele tiden forsøger at afspejler det nuværende materiale på Myrupfamilien.dk.


Du er altid meget velkommen til at indsende oplysninger, som mangler i slægtstræerne her på hjemmesiden, så de også kan komme med i næste udgave af bogen.


På forhånd tak.

Lis Myrup

Kilder

  • Familiens medlemmer - Jeg er meget taknemmelig for at alle de bidrag, jeg har fået hen over årene og stadig får.
  • Kirkebøger og folketællinger,
  • Min samarbejdspartner Peter Myrup fra II-familien
  • Forskellige slægtsbøger.
  • Mange andre bøger.
  • Forskellige hjemmesider.      Se kildemateriale her


       Kildemateriale

Tilføjelser og rettelser

Tilføjelser eller rettelser

Har du tilføjelser eller rettelser kan du bruge skemaerne til indberetning:

Kontakt


Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Lis på e-mail: lismyrup@c.dkOprettet 15.02.2014 / Opdateret 02.02.2024 af Lis Myrup